fbpx

Казнети 74 лица за брзо возење на подрачјето на СВР Струмица

 Казнети 74 лица за брзо возење на подрачјето на СВР Струмица

На 05.03.2023 во периодот од 12:00 до 18:00 часот на подрачје на Секторот за внатрешни работи Струмица била спроведена контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возила со брзина поголема од дозволената.

Притоа, биле констатирани 74 пречекорувања на брзината, од кои 34 на подрачје на Радовиш, 24 на подрачје на Струмица, 12 на подрачје на Валандово и 4 на подрачје на Гевгелија.

Од нив, 38 прекршувања на брзината биле констатирани во населено место, а 36 надвор од населено место.

Сите прекршоци биле соодветно санкционирани.

Share via
Copy link