fbpx

Комисијата за заразни болести предлага хронично болните лица да се вратат на работа

 Комисијата за заразни болести предлага хронично болните лица да се вратат на работа

Комисијата за заразни болести донесе предлог одлука хронично болните лица да се вратат на работа, освен за оние лица кои имаат извештај од специјалист за егзацербација на болеста.

За работничките кои се на продолжено породилно отсуство, отсуството ќе трае до 31.12.2020 година. Исто така, продолжува и ослободувањето на бремените жени од работа.

За родителите со деца до 10 години, ќе се одлучува на следниот состанок на Комисијата.

Предлог одлуката ќе биде доставена до Владата на Република Северна Македонија.

Share via
Copy link