fbpx

Костадинов: Имаме план и визија за трансформација на македонската економија

 Костадинов: Имаме план и визија за трансформација на македонската економија

Денеска е меѓународен ден на микро, малите и средни претпријатија.

Таквите претпријатија се важен дел од македонската економија.
Ковид 19 пандемијата не поштеди никого.

Како влада реагиравме навреме со цел заштита на секое работно место и нарушен бизнис.
Во првиот сет на мерки беа опфатени најпогодените сектори.
Угостителството, туризмот и транспортот.
Со вториот сет на директна поддршка од 14.500 денари по вработен, само во месец април, помогнавме на 20.000 компании кои вработуваат близу 130.000 вработени.

Секоја криза претставува нова можност.
Имаме план и визија за трансформација на македонската економија.

Можеме уште повеќе и уште подобро!

Денеска е меѓународен ден на микро, малите и средни претпријатија.Таквите претпријатија се важен дел од македонската…

Gepostet von Kostadin Kostadinov am Samstag, 27. Juni 2020

Share via
Copy link