fbpx

Личните карти чиј рок не е истечен ќе продолжат да важат и по 12 февруари

 Личните карти чиј рок не е истечен ќе продолжат да важат и по 12 февруари

Министерството за внатрешни работи како ресорно министерство надлежно за издавање на лични документи укажува дека Законот за личната карта не е изменет.

-За таа цел, ги информираме граѓаните на Република Северна Македонија, дека ЛИЧНИТЕ КАРТИ со називот на државата „РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“ кои имаат важност, односно чиј рок не е истечен, продолжуваат ДА ВАЖАТ и по 12 февруари 2024 година, стои во информацијата од МВР.

Share via
Copy link