fbpx

Одбележана 76 годишнината од убиството на народниот херој Благој Јанков Мучето

 Одбележана 76 годишнината од убиството на народниот херој Благој Јанков Мучето

Општина Струмица денеска ја одбележа 76-годишнината од убиството на народниот херој Благој Јанков Мучето.

Во негова чест пред спомениците во големиот и малиот градски парк, свежо цвеќе положија претставници на Општина Струмица, членови на семејството, Општинскиот одбор на Сојузот на борците, институции и политички партии.

Share via
Copy link