fbpx

Пожарникарите од Струмица, Радовиш и Гевгелија гаснеле пожари на отворено

 Пожарникарите од Струмица, Радовиш и Гевгелија гаснеле пожари на отворено

Регионалниот ЦУК Струмица, информира дека пожарникарите од ТППЕ Струмица од 14:03 до 15:15 часот со 1 ПП возило и 3 пожарникари интервенирале на запалена ниска вегетација пред с.Просениково, на повершина од околу 1 хектар. Во период од 18:20 до 18:50 часот со 1 ПП возило и 5 пожарникари интервенирале и на запалени огревни дрва во с. Баница близу Домот за зависници (Општина Струмица). ТППЕ Радовиш од 16:04 до 17:20 часот со 1 ПП возило и 2 пожарникари интервенирале на запалена ниска вегетација во с. Оравица на зафатена повершина од 1 хектар (Општина Радовиш). ТППЕ Гевгелија во период од 15:00 до 17:00 часот интервенирале на запалена нискостебелста шума од Доброволното ПП друштво со 1 ПП возило и 3 доброволци (Општина Дојран).

Share via
Copy link