fbpx

„Распеани струмичани“ најуспешни на „Илинденски денови 2023“ во Битола

 „Распеани струмичани“ најуспешни на „Илинденски денови 2023“ во Битола

ВИА „Распеани струмичани“ ја добија наградата за најуспешна група која презентираше староградска музика и игра на 53. Републички фестивал на народни песни и игри  „Илинденски денови“ што се одржа во Битола од 19 до 31 јули.

На вечерта на староградска музика и игра што се одржа на 28 јули нашите „Распеани струмичани“ беа најуспешни во кокуренција на 10 групи.

Фото: ВИА “Распеани струмичани“

Share via
Copy link