fbpx

Tags : Битола

„Распеани струмичани“ најуспешни на „Илинденски денови 2023“ во Битола

ВИА „Распеани струмичани“ ја добија наградата за најуспешна група која презентираше староградска музика и игра на 53. Републички фестивал на народни песни и игри  „Илинденски денови“ што се одржа во Битола од 19 до 31 јули. На вечерта на староградска музика и игра што се одржа на 28 јули нашите „Распеани струмичани“ беа најуспешни во […]