fbpx

Се чистат атмосферските канали во Општина Струмица

 Се чистат атмосферските канали во Општина Струмица

Деновиве се врши чистење на атмосферски канали во Општина Струмица.Во моментот се чисти каналот „Крушевска Република“ на потегот од улицата „Климент Охридски“ до уливот во реката Тркања и атмосферските канали во населеното место Муртино.

-Продолжуваме понатаму со река Тркања во опфат на село Градско Балдовци и отворениот дел од каналот Крушевска Република во урбаниот дел од градот. Согласно динамиката и временските услови ќе се работи и на река Водочница во опфатот на град Струмица и други атмосферски канали во населените места, стои во објавата на Општината.

Share via
Copy link