fbpx

Tags : аерозагадување

МЖСПП: Прекинување на прагот на алармирање во Струмица за аерозагадување

Согласно податоците од Државниот автоматски мониторинг систем за квалитет на воздухот, на ден 03.12.2023 година, среднодневните концентрации на ПМ10 се под дефинираниот праг на алармирање од 150 mg/m3, и епизодата од два последователни денови со надминување на прагот на алармирање за ПМ10 е прекината во Струмица, соопштија денеска од Министерството за животна средина и просторно планирање. […]