fbpx

Tags : активни

Во Југоистокот се активни три пожари

Според информацијата од Центарот за управување со кризи (ЦУК) на територијата на Југоисточниот регион се активни три пожари, од кои најголем е оној на планината Огражден во Општина Ново Село, над село Бадилен, местото Шамок ( борова шума ), кој гори веќе петти ден. Во Општина Гевгелија пожар има помеѓу селата Негорци и Кованец ( […]

Во Југоистокот се активни 6 случаи на Ковид-19

Во Југоисточниот регион, според податоците од Институтот за јавно здравје активни се 6 случаи, од кои 5 во Струмица заедно со општините Василево, Ново Село и Босилово и еден во Гевгелија. По градови дистрибуцијата е следна. Струмица досега заболени 4129, Активни 5, Радовиш 1161, Активни 0, Валандово 667, Активни 0, Богданци 494, Активни 0, Дојран […]