fbpx

Во Југоистокот се активни 6 случаи на Ковид-19

 Во Југоистокот се активни 6 случаи на Ковид-19

Во Југоисточниот регион, според податоците од Институтот за јавно здравје активни се 6 случаи, од кои 5 во Струмица заедно со општините Василево, Ново Село и Босилово и еден во Гевгелија.

По градови дистрибуцијата е следна.

Струмица досега заболени 4129, Активни 5, Радовиш 1161, Активни 0, Валандово 667, Активни 0, Богданци 494, Активни 0, Дојран 132, Активни 0, Гевгелија 2196, Активни 1.

Share via
Copy link