fbpx

Tags : Александра Пешевска

„Ристо Шишков“ за актерката Александра Пешевска

Актерката на кумановскиот театар Александра Пешевска ја доби наградата за најдобро актерско остварување на 28 издание на Меѓународниот фестивал на камерен театар „Ристо Шишков“, кое заврши вечерва во Струмица. Наградата, која се состои од златен медалјон со ликот на патронот на фестивалот и парична награда во износ од 1.500 евра и ја врачи директорот на […]