fbpx

Tags : Астер фест

16.Астер фест од петок до недела во Амфитеатарот во Струмица

Шеснаесеттото издание на Фестивалот за краток филм „Астерфест“ ќе се одржи од 13 до 15 август, во Амфитеатарот во Струмица, под мотото „Нови мотивации“. Овогодишен лауреат на наградата „Астер“ за животно дело е Јан Качер, еден од најеминентните чешки и европски актери и режисери. Во официјална интернационална конкуренција се 24 кусометражни играни, документарни и анимирани […]