fbpx

Tags : Бадникарски оган

Бадникарски оган во Богданци и Стојаково

И годинацва во Општина Богданци ќе се оддржи настанот традиционално палење на коледарски оган, инфомираа од оваа локална самоуправа. Во Богданци настанот ќе се оддржи вечерво Градскиот парк со почеток во 19:00 часот, а настанот е во организација на „Лебопекара ММ“ и „Солун 53 Маркети“. Во Богданци ќе учествуваат локални музички изведувачи: Ристо Димитров (Тарабан) […]