fbpx

Бадникарски оган во Богданци и Стојаково

 Бадникарски оган во Богданци и Стојаково

И годинацва во Општина Богданци ќе се оддржи настанот традиционално палење на коледарски оган, инфомираа од оваа локална самоуправа.

Во Богданци настанот ќе се оддржи вечерво Градскиот парк со почеток во 19:00 часот, а настанот е во организација на „Лебопекара ММ“ и „Солун 53 Маркети“.

Во Богданци ќе учествуваат локални музички изведувачи: Ристо Димитров (Тарабан) Здравко и Милош, Наталија Данаилова, Марија Ичкова, Влатко Илјачев, Слободанка Арнаудова, Бојана Дупјачанец, Јулија Јанушева балетско студио Sweet Dance и фолклорен ансамбл Мегдан.

Утре, истиот настан во организација  на Месната Заедница Стојаково., ќе се оддржи во населено место Стојаково во ООУ „Кирил и Методиј“ со почеток во 18:30 часот.

Share via
Copy link