fbpx

Tags : барања

Досега се поднесени 139 барања за субвенционирање велосипед

Како транспарентна и отчетна Општина ја информирам јавноста дека до 18 овој месец по Јавниот повик за субвенционирање на купување велосипеди во 2022 година се поднесени вкупно 139 барања или од вкупниот буџет од 800 илјади денари за оваа намена потрошени се 497.325 денари, објави градоначалникот Костадин Костадинов. -Ги повикувам граѓаните да го искористат ова […]

Општина Струмица: досега се поднесени 87 барања за субенционирање нов

Вкупно 87 барања се поднесени по објавувањето на Јавниот повик за субвенционирање на граѓаните на Општина Струмица за купување велосипеди во 2021 година. Тоа значи дека планираните средства во висина од 800 илјади денари се уште не се потрошени и заинтересираните граѓани можат да поднесуваат барања се до завршувањето на повикот на први август. Средствата […]