fbpx

Досега се поднесени 139 барања за субвенционирање велосипед

 Досега се поднесени 139 барања за субвенционирање велосипед

Како транспарентна и отчетна Општина ја информирам јавноста дека до 18 овој месец по Јавниот повик за субвенционирање на купување велосипеди во 2022 година се поднесени вкупно 139 барања или од вкупниот буџет од 800 илјади денари за оваа намена потрошени се 497.325 денари, објави градоначалникот Костадин Костадинов.

-Ги повикувам граѓаните да го искористат ова субвенционирање и да си купат велосипеди.Јавниот повик важи за сите граѓани на општина Струмица и е отворен до исцрпувањето на предвидениот буџет, но најдоцна до 29 април, напиша Костадинов.

Share via
Copy link