fbpx

Tags : субвенционирање

Јавен повик за субвенционирање на нови зелени површини на дворни

Градоначалникот на Општина Струмица, објавува ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на нови зелени површини на дворни места пред колективни станбени објекти на територија на општина Струмица за 2023 година. Со цел да ги стимулира жителите за уредување и одржување на дворните места пред колективните станбени објекти, општина Струмица ќе субвенционира уредување на 3 (три) ново оформени/обновени […]

Досега се поднесени 139 барања за субвенционирање велосипед

Како транспарентна и отчетна Општина ја информирам јавноста дека до 18 овој месец по Јавниот повик за субвенционирање на купување велосипеди во 2022 година се поднесени вкупно 139 барања или од вкупниот буџет од 800 илјади денари за оваа намена потрошени се 497.325 денари, објави градоначалникот Костадин Костадинов. -Ги повикувам граѓаните да го искористат ова […]