fbpx

Средба на градоначалникот Костадинов со ученици гости на СОУ „Никола Карев“

 Средба на градоначалникот Костадинов со ученици гости на СОУ „Никола Карев“

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска имаше средба со ученици и нивните професори од училишта од Португалија, Шпанија, Турција, Полска и Естонија, сите партнер училишта на СОУ „Никола Карев“ од Струмица во проектот Еразмус+ проектот CODE OF FUTURE-ECO FRIENDLY ROBOTICS.

На средбата разговараа за проектот и нивните идеи за зачувување на животната средина преку пронаоѓање решенија за чисти зелени училишта со употреба на роботи.

Share via
Copy link