fbpx

Tags : Ученици

Костадинов заедно со ученици од „Видое Подгорец“ и членови на

-Пролетта не пoтсетува колку е убава промената. Секое дете е цвет, секој цвет различно цвета. Цвеќиња во сите бои утрово во чест на пролетта, засадивме заедно со учениците од ООУ „Видое Подгорец“ и членовите на ЦПЛИП „Порака“, објави градоначалникот Костадинов. -Сите бевме среќни и весели, пролетно расположени, но и свесни за важноста од чиста средина. […]

Учениците ќе имаат и пролетен распуст

Владата разгледа Информацијата од Министерството за образование и наука со предлозите за Календарот за организација на учебната 2023/2024 година во основните училишта и јавните средни училишта и донесе одлука во учебната 2023/2024 година учениците од основното и средното образование да имаат и пролетен распуст. Согласно одлуката, почетокот на учебната година е 1 септември, првото полугодие […]

Вицепремиерката Грковска на средба со ученици од СОУ „Јане Санадански“

Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, денеска одржа средба со ученици од СОУ „Јане Сандански“ во Струмица. Целта на настанот на кој присуствуваа и членови на Советот на општина Струмица и претставници на општина Струмица, беше промоција на политиките за добро владеење поврзани со […]

Почнаа Малите олимписки игри за учениците од основните училишта

Денеска во спортските сали и терени во Дојран, Богданци и Валандово почнаа малите олимписки игри за учениците од основните училишта. Денеска и утре ќе се натпреваруваат 500 ученици од 40 училишта во пет спортски игри-кошарка, ракомет, одбојка, фустал и фудбал во машка и женска конкуренција. Игрите за отворени во спортската сала „Млаз“ во Богданци ги […]

Беџови „Херои“ од ученици за струмичките пожарникари-спасители

-Денес гости ни беа децата од второ Б одделение од ОУ „Видое Подгорец“. За време на посетата се сретнаа со пожарникарите-спасители кои беа во спасувачката мисија во Р.Турција, при што на сите пожарникари-спасители им беше доделен беџ ХЕРОИ, изработени од нивна страна.Им благодараме за нивната посета, објавија денеска на нивната фејсбук страница струмичките пожарникари.

Општина Радовиш им ги додели договорите за стипендирање на талентирани

Честитајќи им на постигнатите успеси и посакувајќи им уште поголеми достигнувања, денес во салата на Советот на општината, градоначалникот на Општина Радовиш, Ацо Ристов, на свечен начин ги додели договорите за стипендирање на најдобрите ученици во основното и средното образование во Радовиш за учебната 2022/23 година. Оваа година се доделија вкупно 26 стипендии на талентирани […]

Средношколци од дрвно-преработувачката струка во „Никола Карев“ изработија 927 шкафчиња

-Струмица е пример во државата за активна соработка помеѓу Општината и училиштата.Веруваме во капацитетот на стручните училишта и ја реализираме иницијативата за активни училишта.Денеска ја потврдивме во ООУ „Никола Вапцаров“ каде што се испорачани вкупно 927 шкафчиња за ова и училиштето во Градско Балдовци, односно, секој ученик има шкафче за своите потреби.Шкафчињата ги изработија учениците […]

Ученици од три основни училишта во посета на Детското село

Ученици од основните општински училишта „Маршал Тито“ и „Никола Вапцаров“ од Струмица и „Маршал Тито“ од Муртино, согласно Проектот за интеркултурна размена на ученици од основните училишта во општина Струмица „Јакнење на мултиетничката соработка со општините“ со кој градоначалникот Костадин Костадинов има склучено меморандум за соработка, престојуваа во детското село Песталоци во Троген, Швајцарија. Во […]

Прием кај градоначалникот Костадинов за учениците кои освоија многу признанија

Градоначалникот Костадин Костадинов денеска организираше прием за членовите на екипата од паралелката за угостителство и туризам во СОУ „Димитар Влахов“ од Струмица која на меѓународниот гастро фестивал „Ниш 2022“ во Србија освоија 16 медали и 5 пехари во повеќе категории. На приемот разговараа за содржините на натпреварот, за стекнатото искуство, но и за силната конкуренција […]

Ученици од Струмица и Бугарија твореа на тема „Нацртај среќа“

,, Нацртај среќа“, беше насловен меѓународниот ликовен конкурс на струмичкото ООУ,, Сандо Масев,, и бугарското, „Иван Вазов“ од Бугарија инициран од директорите на училиштата Драгица Спасова и Виктор Глигоров. Учениците од двете училишта ја отслика среќата на хартија, опишувајќи на автентичен начин користејќи ја детската имагинација. Делата на наградените ученици од 1 до 4 одделение […]