fbpx

Tags : божиќна честитка

Божиќна честитка од градоначалникот Костадинов

Почитувани сограѓани, христијани од католичка вероисповед, Празник е кога вистински празнуваат срцата и душите. Празник е кога му се радувате на денот кој ве исполнува и ве прави посреќни од вообичаеното. Овој ден е токму таков, ден во кој со озарени лица го славите раѓањето на Исус Христос, кој повторно ја дарува смислата на постоењето, […]

Божиќна честитка од градоначалникот на Василево, Славе Андонов

Почитувани мои сограѓани од христијанска вероисповед, Славејќи го рождеството христово, се потсетуваме на основните христијански вредности кои се најголем двигател во нашите животи. Сплотувањето, мирот и радоста во овие денови ни ги исполнуваат душите а светлината со кои зрачат има за цел да ни го покаже вистинскиот пат во овие тешки времиња.Рождеството христово ни влева […]

Божиќна честитка на бискупот Стојанов

Браќа и сестри, Една приказна сместена во контекст на современиот потрошувачки менталитет на глобално ниво, ни говори нешто за празнувањето на Божик без Бог. Приказната е наречена „Сонот на Марија“. Марија му вели на Јосиф: „Јосифе, сонував нешто. Не го разбирам сонот, но ми се чини дека имаше некоја врска со роденденот на нашиот син. […]