fbpx

Tags : Брана Конско

Николовски: Историски ден, изградбата на браната Конско целосно е завршена

Интегрален текст од обраќањето на министерот Љупчо Николовски на настанот по повод завршувањето од изградбата на браната Конско со придружни објекти и акумулација на река Конско. Почитуван претседател, Стево Пендаровски, Почитувани претходни премиери Димитар Ковачевски, Зоран Заев и Оливер Спасовски, Почитувани сегашни и претходни министри во Владата, пратеници, градоначалници, директори, претставници на институции и здруженија, Почитувани претставници на […]