fbpx

Tags : броеви

Светски ден на лицата со Даунов синдром: гимназијалците направија живи

Под мотото „Секој е посебен на свој начин“ денеска на Плоштадот „Гоце Делчев“ во Струмица беше одбележан Светскиот ден на лицата со Даунов синдром-21 Март. Сто и педесет ученици од Гимназијата „Јане Сандански“ заедно со нивните професори и Здружението за помош и поддршка на лицата со Даунов синдром „Вера“ заедно испратија порака дека овие лица […]