fbpx

Tags : булеварски мост

Почна изградбата на првиот булеварски мост во Струмица

Општина Струмица почна со изградба на најголемиот и најмодерен мост на реката Водочница на трасата на булеварот „Братство Единство“ во урбаниот дел од градот. Мостот на река Водочница е прв булеварски мост кој ќе биде изграден во историјата на Струмица, вреден 30 милиони денари, средства обезбедени од буџетот на општина Струмица. Според градоначалникот Костадин Костадинов, […]

Ќе се гради првиот булеварски мост во историјата на Струмица

-Вчера реков дека најдоброто допрва доаѓа!Денеска го потпишав договорот за најголемиот капитален проект во општина Струмица, кој што е клучен за развој на долниот дел на градот и финансиран исклучиво од буџетот на општина Струмица, објави градоначалникот Костадинов. -Реализираме клучно, стратешко изборно ветување уште во првата година од мандатот.Мостот на река Водочница е прв булеварски […]