fbpx

Tags : Центар за култура

Се одржа Велигденски хепенинг во Центарот за култура

По повод започнувањето на Велигденските празнувања, во фоајето на Центарот за култура „Антон Панов“ денеска се одржа Велигденски хепенинг на којшто присуствуваше и градоначалникот Костадин Костадинов. На хепенингот учениците од основните училишта создаваа уметнички слики со разновиден материјал, а настанот беше отворен и за родителите и за сите граѓани кои сакаа првиот празничен ден да […]

Центарот за култура во Струмица со в.д. директор

Боби Ѓошиќ, вработен во оваа установа, е назначен од Министерството за култура за в.д директор на НУЦК „Антон Панов“. Оваа одлука на ресорното министерство е донесена откако Управниот суд на 8 јули годинава го поништи огласот за избор на директор од декември лани. Лани Министерството за култура го именуваше Васил Бубев за директор, откако на […]

„Култура или Фискултура“ бара в.д. директор на Центарот за култура

Интегрален текст од прес конференцијата на актерката Ангелина Ангелова: На ден 8.7.2021 година Управниот суд, постапувајќи по тужбата на двете одбиени кандидатки на конкурсот на Министерството за култура за назначување на генерален директор на НУЦК „Антон Панов“ – Струмица, донесе пресуда со која се поништува Решението на Министерството за култура за избор на Васил Бубев […]