fbpx

Tags : Центри

Во 16 градови во земјава, вклучително и Струмица, ќе се

Во 16 градови во земјава се формираат ковид-центри со цел да се подготви здравствениот систем за одговор на очекуваниот есенски бран на зараза со новиот коронавирус, а од друга страна да се компромитира редовното работење на болниците и здравјето на другите пациенти. Подготовките веќе се започнати, во петокот од Министерството за здравство одржале видео-состанок со […]