fbpx

Tags : црква

Костадинов: Стаса добар абер, добри луѓе, подобар не може да

-Стаса добар абер, добри луѓе, подобар не може да биде. Народот наш македонски рекол:„Трпение, спасение“, или: „Кој чека ќе дочека“. Ако на овие изреки ја придодадеме и поговорка: „Добриот збор железни порти отвора“, тогаш во ова тројство од народни мудрости е собрана целата вистина за прекрасната вест која ги разгали срцата на сите македонски чеда, […]

Во Василево се тампонира улицата од црквата до училиштето

Денес, градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов изврши увид во текот на градежните активности на улицата во населеното место Василево, која се реконструира  на потегот од црквата Пресвета Богородица  до  ООУ „Гоце Делчев“ односно спојот со главната улица кај училиштето. Вкупната должина на делот кој ќе се асфалтира  изнесува 720 метри. Одводнувањето е решено со […]