fbpx

Tags : ДДВ

За половина година 206 милиони евра поврат на ДДВ вратени

И покрај кризата предизвикана од пандемијата со Ковид – 19 во првото полугодие од 2020 година извршен е поврат на ДДВ кон фирмите во висина од 12,7 милијарди денари или 206,5 милиони евра, што е за 6% повеќе во однос на претходната година или за 660 милиони денари повеќе. Ова е највисок поврат на ДДВ за овој период […]

Граѓаните од денес скенираат за три пати повеќе дневни награди

Од денес граѓаните скенираат сметки за три пати повеќе дневни награди од порано преку МојДДВ #МојаНаграда, односно од денес до крај на година секој ден ќе се доделуваат 30 награди по 1.000 денари.    Со цел да се поттикнат граѓаните да го дадат својот придонес во борбата против сивата економија, но и да се прилагоди #МојаНаграда […]