fbpx

Tags : ден на општината

Со свечена седница одбележан Денот на Општина Василево

Денеска со Свечена седница Советот на општина Василево го одбележа 16-ти Декември, Денот на општина Василево, денот кога пред 26 години  е одржана Првата конститутивна седница, на која  е формирана ЕЛС Василево. Седницата ја отвори претседателот на Советот, Ристо Делијанов, кој упати желби за  успешен понатамошен развој на Општината. -Во периодот во кој ја извршуваме […]

Во Богданци одбележан денот на општината и годишнината од ослободувањето

Со положување цвеќе пред спомен бистите на паднатите борци кои загинале во воените дејствија за ослободување на Богданци, Општина Богданци го одбележа Денот на општината, 10-ти Октомври, 77 години од ослободувањето на Богданци од фашистичките окупатори. На настанот присуствуваа градоначалникот Блаже Шапов, претседателот на Советот Елена Шутарова, пратеничката Драгица Ѓавочанова, претставници од Сојузот на борците […]