fbpx

Tags : ден на шегата

Во Богданци се одржа „Априлијада“

По повод 1 април, Денот на шегата, денеска во Градскиот парк во Богданци се оддржа традиционалната манифестација „Априлијада“. Во програмата учествуваа дечиња од ЈОУДГ „Коста Поп Ристов Делчев“, како и ученици од ООУ „Петар Мусев“ Богданци и СОУ „Богданци“. Настанот го организираше Дом на Култура „Бранд Петрушев“ во соработка со Општина Богданци. Наградени се следните […]