fbpx

Tags : Денот на заштитниците

Општина Струмица го одбележа Денот на заштитниците

Струмица денеска празнуваше и го чествуваше Денот на заштитниците „Свети 15 тивериополски свештеномаченици“. Празнувањето започна во утринските часови со одржување литургија во истоимениот црковен храм, на којашто покрај верниците  присуствуваа и градоначалникот Костадин Костадинов и членови на Советот на општина Струмица. Во чест на овој голем празник за Струмица и струмичани, во големата сала на […]