fbpx

Tags : десетгодишнина

Одбележана десетгодишнината од големиот шумски пожар над Струмица

Денеска се навршуваат точно 10 години од големиот шумски пожар што се случи во месноста „Двата пата“ над Струмица, во кој браќата Пено Стојанов и Блажо Стојков од Рич, Војо Гркљанов од Вељуса и Мите Ѓеоргиев од Струмица ги дадоа своите животи во одбрана на градот од огнената стихија. По тој повод претставници на семејствата, […]

Чептер 4 Македонија: Една декада раст

Агенцијата за односи со јавност Чептер 4 Македонија, дел од меѓународната мрежа на агенции, ја одбележува својата десетгодишнина од основањето во земјава. „Десетгодишнината ја одбележуваме во специфични услови на промени. Но, ова навистина не е ништо ново бидејќи постојано сме во движење. И како професија и како компанија и како систем и како општество. Само […]