fbpx

Tags : диви продавачи

Костадинов: Во Струмица нема повеќе диви продавачи на текстил

-Во Струмица повеќе нема диви продавачи на текстил. Нелојалната конкуренција и грдата слика на градот се минато. Ова е резултат на силната желба и заедничкото работење на сите партнери во Локалниот совет за превенција.На денешната седма конференција се договоривме овој 100 процентен резултат да го повториме и кај другите отворени проблеми како што се нелегалната […]

Костадинов:Булеварот „Маршал Тито“ пред две години и сега

-Првите две фотографии се приказ од булеварот „Маршал Тито“ пред две години полн со диви продавачи.Вторите фотографии се како сега изгледа истиот булевар!, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Со силни заложби од сите надлежни институции постигнавме огромен резултат.Проблеми имало, има и ќе има, но затоа сме тука со посветена работа да ги решаваме, напиша […]

СВР Струмица за инцидентот со дивите продавачи во центарот на

Секторот за внатрешни работи Струмица во изминатите месеци континуирано презема мерки за санкционирање на нелегалните продавачи на текстил, кои се поставуваат на тротоарите од булеварите „Ленинова“ и „Маршал Тито“ во Струмица, со што вршат узурпирање на сообракајни површини. Ваква активност во координација со ДПИ била преземена и на 15.02.2022 година на булевар „Маршал Тито“ во […]

Костадинов:Социјалниот момент е важен, но мора да се тргнат дивите

-Секој социјален момент е важен и го почитувам, но на ниту еден начин и ниту во еден момент нема да дозволам тој да доведе до неред и анархија во општина Струмица, впрочем, за тоа сум изгласан и имам доверба од граѓаните добиена на непосредни избори. Оваа порака денеска ја упати градоначалникот на Струмица,Костадин Костадинов до […]