fbpx

Tags : Договор

Потпишан договор за поевтини роаминг услуги за земјите од Западен

Премиерот Димитар Ковачевски денеска во рамките на Самитот Западен Балкан – Европска Унија во Тирана заедно со лидерите од Западен Балкан присуствуваше на потпишување на договор за пониски роаминг цени. Со овој договор од идната 2023 година Република Северна Македонија, Албанија, Србија, Црна Гора, Косово и БиХ ќе имаат пониски тарифи во роаминг со земјите […]

Костадинов го потпиша колективниот договор за зголемување на платата за

-Градоначалникот Костадин Костадинов ги прифати барањата на синдикатите и вчера го стави својот потпис на  Колективниот договор со кој се уредуваат правата, обврските и одговорностите во врска со работниот однос на вработените во општина Струмица. Договорот предвидува и зголемување на платите на сите  вработени во Општина Струмица, како и на вработените во сите јавни претпријатија […]

Владата и СОНК постигнаа согласност, од среда да продолжи наставата

Владата и СОНК постигнаа согласност за зголемување на платите во основното и средното образование и во детската заштита. Денешниот договор вклучува согласност за почеток на наставата и почеток на работата на градинките од среда, 27 април, откако утрешниот ден претставниците на претседателството на СОНК и регионалните советници ќе ги информираат вработените во образованието и во […]

Општина Василево склучи договор за соработка со Независниот синдикат на

„Ми претставува особена чест што денес склучивме договор за соработка со синдикалната подружница при Независниот синдикат на полицијата при Струмица, претставувана од претседателот Миле Милески“, информираше градоначалникот нса општина Василево Славе Андонов преку својот ФБ профил https://www.facebook.com/slave.andonov. Согласно Договорот потпишан со претседателот на синдикалната подружница од Струмица, Миле Милески, општина Василево,  по предлог на Комисија формирана […]

Потпишан договор за изградба на пат меѓу селата Бориево и

-Заедно со Раководителот на Центарот за Развој на Југоисточниот Плански Регион, Жулиета Ѓуркова и градоначалникот на Општина Ново Село , Горѓе Божинов го потпишавме договорот за изградба на локален пат за поврзување на населените места Бориево – Колешино во износ 26.497.310,00 денари, објави градоначалникот на Босилово, Ристо Манчев. Особено важен проект за нашите сограѓани, со […]

Колективниот договор во културата започнува со примена од јули

На средбата одржана помеѓу премиерот Оливер Спасовски, министерот за култура Хусни Исмаили, заменик-министерот за култура Владимир Лазовски, и претставници од СКРМ беше договорено, членот од Колективниот договор со кој се регулираат новите коефициенти за плата да се применува од 1 јули 2020 година. Колективниот договор за културата е склучен на 30.12.2019 година.  Со членот 130  беше утврдена […]