fbpx

Tags : домашно насилство

Конечно ослободена од „синџирите“ на домашното насилство

УНДП се залага за отворање советувалишта и центри за жени жртви на родово – базирано насилство „Прво си помислив дека е некоја моментална нервозна, агресивна ситуација којашто нема да се повтори, но сè почесто и почесто се повторуваше и на крајот премина во навика. Си мислиш дека еден ден ќе престане, но се лажеш, тоа […]