fbpx

Tags : допонителни

Филипче: од утре дополнителни 150 болнички капацитети на Интерните клиники

Од утре дополнителни 150 болнички капацитети на Интерните клиники за третман на пациенти со ковид 19; Направивме координација со службите за Итна помош за сместување на пациентите согласно местата кои што ќе бидат на располагање веќе од утре. Ги зголемивме капацитетите на пунктовите за тестирање, во ИЈЗ, ЦЈЗ Скопје и лабораторијата во болницата во Козле […]