fbpx

Филипче: од утре дополнителни 150 болнички капацитети на Интерните клиники за третман на пациенти со ковид 19;

 Филипче: од утре дополнителни 150 болнички капацитети на Интерните клиники за третман на пациенти со ковид 19;

Од утре дополнителни 150 болнички капацитети на Интерните клиники за третман на пациенти со ковид 19;

➡️ Направивме координација со службите за Итна помош за сместување на пациентите согласно местата кои што ќе бидат на располагање веќе од утре.

➡️ Ги зголемивме капацитетите на пунктовите за тестирање, во ИЈЗ, ЦЈЗ Скопје и лабораторијата во болницата во Козле за 400-500 теста на ден, а ги вклучуваме и брзите тестови.

➡️ Дополнителни 6 пункта ќе работат од понеделник во Скопје согласно распоредот за тоа колку време е потребно да се земе брис и да се направи брз тест. Дополнителни 500 термини во денот ќе бидат на располагање на сите граѓани и пациенти почнувајќи од понеделник.

➡️ Пристигнати се сите вакцини за грип, викендот ќе се направи дистрибуција. Подготвени се пунктовите во Здравствениот дом и во Центрите за јавно здравје и вакцинацијата ќе започне од вторник.

Share via
Copy link