fbpx

Tags : Капацитети

Филипче: од утре дополнителни 150 болнички капацитети на Интерните клиники

Од утре дополнителни 150 болнички капацитети на Интерните клиники за третман на пациенти со ковид 19; Направивме координација со службите за Итна помош за сместување на пациентите согласно местата кои што ќе бидат на располагање веќе од утре. Ги зголемивме капацитетите на пунктовите за тестирање, во ИЈЗ, ЦЈЗ Скопје и лабораторијата во болницата во Козле […]

Објавена листата со сместувачки капацитети каде што може да ги

Доколку сте добитник на ваучер за туризам, сега можете да проверите и каде можете да го искористите. Имено, на страницата domasiedoma.gov.mk е објавена листа со сите сместувачки капацитети во кои можете да го искористите ваучерот. Сместувачките капацитети се поделени на: хотели, физички лица и други објекти. Вие треба само да ја одберете општината за која […]