fbpx

Tags : дуално образование

Министерката Царовска и градоначалникот Јаневски во посета на средни училишта

-Во поголем дел од струките кои ги нудат средните училишта „Димитар Влахов“ и „Никола Карев“ во Струмица за прв пат се воведува концептот на дуално образование, кој сам по себе е доста интересен за младите, бидејќи обезбедува повеќе практична обука наместо изучување теорија и кој ние го поддржуваме со доделување на стипендии од 3500 денари […]