fbpx

Tags : едукативно предавање

Едукативно предавање во училиштето во Дабиле-„Не користи пиротехнички средства“

Вчера полициски службеници од Отсекот за превенција при СВР Струмица во Основното општинско училиште „Кирил и Методиј“ во село Дабиле, струмичко, спроведоа едукативно предавање на ученици од шесто до деветто одделение на темата „Не користи пиротехнички средства“. Преку наменски подготвена презентација, учениците беа запознаени со опасностите и последиците од незаконската употреба на петарди и други […]