fbpx

Tags : екстрадиција

Соопштение на Министерството за правда за екстрадицијата на Палевски

-Министерството за правда и министерот Кренар Лога изразуваат голема благодарност до турските власти, особено до министерот за правда на Република Турција , Јилмаз Тунч за нивната брза реакција и преземањето на сите мерки за екстрадиција на Љупчо Палевски.Целата постапка се спроведе во релативно краток период за неполни пет месеци.Ова е добар знак за општеството и […]

Министерството за правда од надлежните турски власти побара Љупчо Палевски

Министерството за правда денеска информираше дека од надлежните турски власти побара Љупчо Палевски да биде задржан во притвор поради екстрадиција се до завршувањето на постапката. Очекуваме од Република Турција веднаш да постапи по нашето барање. Министерството за правда денеска во 09:20 часот доби официјално известување од Интерпол, дека лицето Љупчо Палевски, баран со меѓународна потерница е […]