fbpx

Tags : електрична енергија

Сите училишта во Струмица склучија договори за снабдување со електрична

Согласно Одлуката на Владата на Република Северна Македонија од 30 октомври годинава, за преземање мерки во услови на постоење кризна состојба во снабдувањето со електрична енергија, сите основни и средни училишта од општина Струмица поднесоа документи во предвидениот рок и склучија договори за снабдување со електрична енергија со ЕСМ Продажба ДООЕЛ, по цена од 95 […]

Општина Василево преку Проектот „ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСЕН РЕГИОН“, до самостојно снабдување

-Општина Василево официјално стана дел од проектот „ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСЕН РЕГИОН“ финансирaн преку Грантовата шема на проектот „Одржлив и инклузивен регионален развој“ финансиски поддржан од страна на Министерството за локална самоуправа и Швајцарската Амбасада во вкупна вредност од 22.899.786,00 денари.“, информираше преку својот ФБ профил,  https://www.facebook.com/vasilevo24, градоначалникот на општин Василево Славе Андонов, во врска со одобрувањето средства […]

Утре прекин во снадбувањето со електрична енергија на повеќе улици

Ве известуваме дека согласно добиените податоци од ЕВН Македонија, екипите на ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА ќе работат на реконструкција и модeрнизирање на дистрибутивната мрежа на одредени локации во Богданци. Заради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија, на ден 12.05.2021 година (среда) во периодот од 08.30 до 14.00 часот без снабдување ќе […]