fbpx

Tags : Европски ден

Во Струмица одбележан Европскиот ден на соработка

Со одржување на неколку настани во детските градинки и на велосипедските патеки, денеска во Струмица беше одбележан Европскиот ден на соработка Интгеррег 2023. На одбележувањето присуствуваа и партнерите на општина од Струмица од соседна Бугарија во рамките на Интеррег-ИПА Програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија и државниот секретар во Министерството за […]