fbpx

Tags : финансиска поддршка

Ковачевски: Од денеска стартува и новиот 9-ти сет мерки –

ретседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, на денешната седница за пратенички прашања во Парламентот го објасни новиот пакет антикризни мерки, од 26 мерки, во вкупна сума за поддршка од 662 милиони евра, со коишто се опфатени 120.000 млади лица, над 74.000 социјално ранливи категории на граѓани, над 187.000 пензионери, 40.000 земјоделци, речиси […]

Објавен јавниот оглас за финансиска поддршка – од 600 до

Министерството за економија го објави јавниот повик за финансиска поддршка за потрошена електрична енергија за лица со ниски примања за 2022 година. Како што информираше министерот Бектеши, за оваа мерка обезбедени се 60 милиони денари.Со цел да се обезбеди заштита на ранливи потрошувачи на енергија, согласно  Програмата за заштита на ранливи потрошувачи на енергија за […]

Црвен крст Струмица подготвен за акцијата за финансиска поддршка на

Во периодот од 12-14 февруари во Струга се организираше обука за зајакнување на капацитетите на волонтерите на Црвениот крст, за спроведување на активности поврзани за користење на алатката за финансиска поддршка на ранливото население преку готовински трансфер. На обуката, на која присуствуваа претставници од 17 општински организации на Црвен крст, учествуваше и волонтерот од Општинската […]