fbpx

Црвен крст Струмица подготвен за акцијата за финансиска поддршка на ранливо население

 Црвен крст Струмица подготвен за акцијата за финансиска поддршка на ранливо население

Во периодот од 12-14 февруари во Струга се организираше обука за зајакнување на капацитетите на волонтерите на Црвениот крст, за спроведување на активности поврзани за користење на алатката за финансиска поддршка на ранливото население преку готовински трансфер.

На обуката, на која присуствуваа претставници од 17 општински организации на Црвен крст, учествуваше и волонтерот од Општинската организација, Танкица Стојанова.

Волонтерите од цела држава, во периодот од 15 февруари до 1 март годинава, ќе опфатат вкупно 750 корисници со финансиска поддршка на ранливото население.

Share via
Copy link