fbpx

Tags : Фондација „Заев-едно општество за сите“

Фондацијата „Заев-едно општество за сите“ донираше комплетно опремено амбулантно возило

Фондацијата „Заев-едно општество за сите“ денеска на Струмичката болница и донираше комплетно опремено амбулантно возило. Директорот на Фондацијата, Зоран Заев, и ги предаде клучевите од возилото на директорката д-р Катерина Кузмановска, а на настанот присутвуваа и членот на Одборот на Фондацијата, д-р Венко Филипче и заменик министерката за здравство, д-р Маја Манолева. Инаку, претходно во […]

Фондацијата „Заев-едно општество за сите“ донираше 40 медицински паравани на

-Грижата за здравјето на луѓето треба да оди рака под рака со грижата за јавното здравство. Поаѓајќи од таквиот непобитен факт, Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“, во текот на 2023 година, реализираше бројни донаторски активности за поддршка и унапредување на јавното здравје. На неколку универзитетски клиники и други здравствени установи им беа донирани […]

Фондацијата „Заев“ и Општина Струмица доделија 68 стипендии на талентирани

Вкупно 68 талентирани ученици од основните и средните училишта во општина Струмица, денеска во Градската уметничка галерија добија дизајниран сертификат за стипендија од општина Струмица и Фондацијата „Заев – Eдно општество за сите“.Градоначалникот Костадин Костадинов, кој како и минатата година и оваа беше иницијатор за финансиска поддршка на талентираните ученици, во своето обраќање потенцираше: -Сите […]

Фондацијата „Заев-едно општество за сите“ донираше хируршки микроскоп на Клиниката

Во чест на 7 Април – Светскиот ден на здравјето, Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“, преку своите претставници проф. д-р Венко Филипче и Славица Заева, за потребите на ЈЗУ Универзитетска клиника за пластична и реконструктивна хирургија од Скопје, донираше хируршки микроскоп „OPMI Movena/S7“ во вредностод 1.306.260,оо денари со вклучен ДДВ, сооштоја денеска од […]

Фондацијата „Заев-едно општество за сите“ донираше спортски реквизити за ООУ

Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“, во рамките на своето делување, негува соработка со компании со кои споделува исти погледи и вредности. -Врз основа на таквата соработка, нашата фондација организираше донаторство од сродни компании за спортско-шаховската училишна секција при ООУ „Даме Груев“ од село Куклиш. По барање на оваа секција, донацијата се состои од […]