fbpx

Tags : форум

Костадинов учествуваше на Економски форум на паметни градови од Западен

Во период од 16 до 18 ноември, во Прага (Чешка), се одржа Економски форум на паметни градови од Западен Балкан, во организација на министерствата за надворешни работи на Република Чешка и за индустрија и трговија.Во рамки на Форумот, учествуваше и Градоначалникот на Општина Струмица, Костадин Костадинов. Економскиот Форум, во чии рамки присуствуваа претставници од јавниот […]

Избрани трите најприоритетни проекти за реализација во 2022 година

Во рамките на Буџетскиот форум во општина Струмица 2021/2022, синоќа во големата сала на Домот на АРМ се одржа четвртата буџетска сесија на којашто граѓаните ги избраа трите најприоритетни проекти за реализација во новата буџетска година. Од тринаесетте приоритетни проектни иницијативи, најмногу гласови добија следните проекти: -Намалување на цените за приклучок на гас или субвенционирање […]