fbpx

Tags : Гогов

ПОЕТСКИ ТРИПТИХ СО МИТКО ГОГОВ, ЗОРАН АНЧЕВСКИ И НИКОЛА МАЏИРОВ

Здружението за развој на културата и заштита на културното наследство „Контекст-Струмица“ на 21 февруари 2024 година (среда) со почеток во 18:00 часот во просториите на Европската куќа (Europe House) во Струмица организира читање насловено „Поетски триптих“ на кој присутните ќе имаат можност да уживаат во поетските светови на Митко Гогов, проф. Зоран Анчевски и Никола […]

Поезија од Митко Гогов објавена во Германија и во Хрватска

Селекција од поезијата на Митко Гогов, концептуален уметник, поет и граѓански активист од Струмица е објавена во Германија, во списанието за култура, литература и уметност Reibeisen, во превод на Маргарит Жеков и во Хрватска во електронското списание за литература „čovjek-časopis“ чиј уредник е Жељко Белиниќ, a во превод на Борјана Прошев-Оливер. Гогов е роден 1983 […]