fbpx

Tags : Горгиев

Градоначалникот Костадинов и директорот на „Комуналец“, Горгиев, организираа Ифтарска вечера

-Во нашата традиција, храната е повеќе од оброк. Храната е дел од нашиот идентитет. Таа е добронамерност, споделување, отворен разговор, заедништво. Ифтарската вечера е потсетник на ваквите, вистински важни работи во животот. Со добар оброк, со убав муабет, со пријатели и побогати како личности и посреќни. Јас како иницијатор заедно со струмичкото ЈПКД „Комуналец“ вечерва […]